Hippisch De Wolden biedt breed skala aan paardensportevenementen

Foto: MJJonkers

Hippisch De Wolden kan de paardensportliefhebber dit jaar veel evenementen van niveau bieden. Gedurende het gehele buitenseizoen komen fans van hippische sporten ruimschoots aan hun trekken. Van mei tot en met september staat de gemeente De Wolden bol van paardensport.

DSCF0940 (Small)

In het Pinkersweekeinde werd het eerste evenement gehouden, het Concours Hippique De Wijk op het prachtige landgoed Dickning

De buurtschap Steenbergen bij Zuidwolde is van 27 tot en met 29 mei het decor van een samengestelde menwedstrijd en de Middenveldtenttoonstelling. Een uniek evenement voor het gehele gezin. Vrijdagavond 27 mei wordt in de tent begonnen met de vijfkamp van de Middenveldmanifestatie. Tevens wordt een Ride & Run gehouden, waarbij hardlopers en ruiters actief zijn. Naast de samengestelde menwedstrijd, op zaterdag met dressuur en vaardigheid, is er in Steenbergen een tuigpaardenconcours en braderie.

Zondag 29 mei is de samengestelde menwedstrijd over een spectaculair hindernisparcours. Verder is er ringsteken en in het kader van de vijfkamp een mountainbikerace.

Op het fraai gelegen terrein aan de Linieweg in Zuidwolde staat van 24 tot en met 26 juni het CH Zuidwolde op het programma. Een combinatie van Hippisch Culinair en spannende spring- en dressuursport. Dit jaar wordt extra groot uitgepakt vanwege het jubileumjaar van de organiserende verenigingen. Op zaterdagavond speelt een liveband in de feesttent. Zondag 26 juni is de Grote Prijs CH Zuidwolde het sluitstuk, met een springwedstrijd over hindernissen van 1.40 m. Op de website www.chzuidwolde.nl staat meer informatie.

Een evenement, dat al meer dan tien jaar stevig op de kaart staat, is het CH De Wolden.

download

Een aansprekend internationaal concours hippique dat dit jaar een extra dimensie krijgt met het Nederlands kampioenschap voor Tuigpaarden. Het concours van 14 tot en met 17 juli en van 21 tot en met 24 juli, is uitgegroeid tot een groots meerdaags evenement. Het speelt zich af op het concoursterrein van oud-international Jan Broek in Veeningen.

022c33153233a4dbb287e4069d407e5d

CH De Wolden is de perfecte combinatie van paardensport, fokkerij en een feestje. De beste ruiters uit Nederland en ruim dertig andere landen komen in actie. Liefhebbers die zelf op zoek zijn naar een toekomstbelofte, kunnen terecht op de zogenoemde De Wolder Summer Sale, waar meerdere talentvolle vijf-, zes- en zevenjarige viervoeters onder de hamer gaan. Op de voorlaatste dag komen de beste tuigpaarden van Nederland in Veeningen in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap.

DSCF2927 (Medium)

 

Hippisch De Wolden sluit af met de Donkere Paarden Dagen. Deze vinden plaats in Ruinen bij Sporthal De Marse aan de Mr. Harm Smeengestraat 54, van 22 tot en met 25 september. Er kan volop worden genoten van paarden- en ponysport. ’s Avonds kunnen belangstellenden onder kunstlicht, de verrichtingen van de imposante tuigpaarden bewonderen. Overdag is het springconcours van de Vrederuiters te volgen.

woldenhindernis

Reacties