Glasvezel De Wolden kan gaan graven

Foto: GDW

Gemeente De Wolden schaart zich naast Rendo en de provincie Drenthe om de aanleg van glasvezel in De Wolden mogelijk te maken.

Donderdagavond vond een extra ingelaste vergadering van de gemeenteraad plaats. Onderwerp was financiële deelname van de gemeente aan het project van Glasvezel De Wolden. Ten overstaan van een overwegend paarse publieke tribune zetten de politieke partijen  van De Wolden hun mening over die deelname uiteen. Opvallend was dat alle sprekers het moment ook aangrepen om de grote schare vrijwilligers van Glasvezel De Wolden, die het hele project steeds gedragen hebben en dat nu nog doen, een flink compliment te geven.

DSCF6486 (Large)

Dank aan vrijwilligers

“In De Wolden gebeuren dingen die je normaal niet voor mogelijk houdt “aldus Mark Turksma ( PVDA). Ronald Brouwer van Gemeentebelangen roemde de “positiviteit die uitgaat van dat geweldige bewonersinitiitatief, zelfs op het landelijke VNG-congres was aandacht voor ons project, daar zijn we trots op. Ook Marcel Hulst (VVD) gaf de vrijwilligers een groot compliment. “We zijn een ondernemende gemeente, dat betekent dat je soms ook risico’s moet nemen om iets te bereiken. Wij hebben veel waardering voor het werk van de Paarse Brigade tot nu toe”. Tjalling de Wit (CDA) had “warme complimenten” voor de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden en voorspelde dat De Wolden een interessante tijd tegemoet gaat zodra het glasvezelnetwerk er ligt. Ook Albert Haar (D66) had “complimenten voor de mensen die zich hebben ingezet voor de leefbaarheid in De Wolden”. Allemaal complimenten waar Erik Verheijen (GL) zich alleen nog maar bij aan kon sluiten.

Sjoerd toont zijn plak-kunsten in Koekange

Impuls

WethouderJan ten Kate bedankte de raad voor het mogelijk maken van deze extra vergadering, waardoor alles nog rond kan komen voor de zomervakantie. “We staan aan de vooravond van misschien wel de grootste impuls voor de leefbaarheid van gemeente De Wolden”, stelde hij.En ook hij complimenteerde de vrijwilligers en noemde de prettige samenwerking met Rendo, de provincie Drenthe en breedbandplatform VerbindDrenthe.

Tijdens de stemming werd unaniem vóór gestemd wat op de tribune een klaterend applaus teweeg bracht. Burgemeester Roger de Groot besloot met de opmerking dat dit wel een moment was om even bij stil te staan. “Het besluit dat we vanavond hebben genomen, is een heel belangrijk besluit voor de inwoners van gemeente De Wolden”.

nu of nooit

Reacties