Melissa is geslaagd

Foto: Melissa Kuijer

Lieve lezers,

image6

De afgelopen weken heb ik het vaak gehad over de Proeve van bekwaamheid en de stress die dat met zich meebracht. Ik kan jullie nu eindelijk vertellen dat ik geslaagd ben voor de opleiding onderwijsassistent niveau 4. Ik heb nog meer nieuws…. Ik ben aangenomen bij de studie HBO rechten.

image5

 

Om weer op het afvallen terug te komen….. Dat is de afgelopen weken niet goed gegaan. Haha ik had willen typen niet heel erg goed gegaan, maar dacht even terug aan de afgelopen weken. Rémon zegt altijd gaat het goed of niet goed… Nou niet dus.

image3

30 mei had in het intake gesprek bij HBO rechten en op weg naar Zwolle werd ik ziek. Erg fijn en dan ook nog met de bus weer terug moeten… Zucht!! Normaal gesproken ga ik vier keer in de week sporten bij Rémon. Nu kon ik maar één keer. Jeetje wat heb ik gebaald. Vroeger baalde ik als ik moest sporten en nu baal ik als ik niet kan. Werd er chagrijnig van.

image4

6 juni kreeg ik te horen dat ik geslaagd ben. Dat moest natuurlijk gevierd worden…. Gebak! Die dag erna op stage… Gebak. Die woensdag was er nog een stukje over….. Gebak. Gadverdamme wat baalde ik van mijn gewicht, maar eigen schuld. Het fijne is wel dat ik inmiddels weet wat ik moet doen om het er weer af te krijgen.

image2

Ik vond het wel lastig om het sporten weer op te pakken na die week dat ik ziek was. Ik merkte dat ik niet zoveel kon als voorheen, maar toch ben ik weer hard aan het werk. Nu thuis ook de oefeningen weer gaan doen.

image1

Opdracht van deze week was dat een familielid iets zou vertellen over mijn afvalrace, daarom heb ik mijn moeder gevraagd een stukje te schrijven:

Zonder Rémon had Melissa dit nooit gered en never een nooit voor elkaar gekregen. Ik neem mijn petje er voor af dat Melissa tot op heden dit allemaal vol houdt. Langzaam ben ik er achter gekomen dat de meeste mensen niet gezond eten en dat er daardoor wel veel mensen zijn met overgewicht. In ons gezin is niet één leven veranderd, maar qua eten zijn er drie levens veranderd. Zelf ben ik al 6kg kwijt en mijn man ruim 10kg. Natuurlijk weet ik wel hoeveel Melissa is afgevallen, omdat ze dit toch niet helemaal voor zichzelf kan houden.

Soms vond ik dat er qua training gedrild werd, nu zie ik dat dat nodig is geweest en dat Melissa die schop onder haar kont wel eens nodig was. Al met al vind ik het een knappe prestatie dat ze zoveel doorzettingsvermogen heeft. Ik zie dat Melissa’s leven heel erg veranderd is en kan me voorstellen dat mensen daar aan moeten wennen. Zelfs ik moet wennen aan de nieuwe Melissa.

Tot de volgende keer

X Melissa

Reacties