Opening nieuwe Coop in de Wijk

Foto: MJ Jonkers

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe Coop supermarkt en de aanleg van het plein op de Horstlocatie in de Wijk. Met deze oplevering is de laatste bouwsteen van het centrumplan de Wijk afgerond.

coop

In eerdere fases van het centrumplan zijn onder andere de oversteekplaats in de Dorpsstraat, de herinrichting en uitbreiding van het Holwortelplein en een ruime en open toegang van het Holwortelplein met aandacht voor de cultuurhistorische waarde van de molen gerealiseerd. Wethouder Jan ten Kate is blij met de inzet van alle betrokkenen. “Dankzij de inzet van ondernemers en bewoners hebben we dit centrumplan kunnen realiseren.”

Vanavond vond de officiële opening van de nieuwe Coop en het plein op de Horstlocatie in de Wijk plaats met een toespraak van wethouder Jan ten Kate, uiteraard ook een toespraak van Niek Slomp, eigenaar Coop Dunnink. En dan, waar iedereen op heeft gewacht: opening van de nieuwe Coop supermarkt en een kijkje binnen!

Wwoensdag 8 juni gaat de supermarkt open voor het publiek. De winkel voldoet aan de nieuwste Coop-formule met een bijzonder ruim assortiment. Ook de bakkerij verhuist mee waardoor bezoekers een uniek kijkje krijgen in de bakkerij.

Centrumplan de Wijk

Het plein op de Horstlocatie is grotendeels klaar, waaronder de parkeerplaatsen voor bezoekers van het centrum in de Wijk. Bezoekers van de supermarkt hoeven nu niet langer de Dorpsstraat over te steken met hun winkelwagen. De laatste afwerking, zoals het plaatsen van lantaarnpalen en het aanleggen van beplanting, zal na de opening plaatsvinden.

Hiermee komt een einde aan het centrumplan de Wijk/ De gemeente is erin geslaagd om de doelstelling te halen: een toekomstig de Wijk waar het goed wonen, winkelen en ondernemen is en waarin de Wijk aantrekkelijk is voor bezoekers.

Reacties