Glasvezel De Wolden werft zelfs meer dan vereiste aantal abonnees

Foto: GDW

“Dit is natuurlijk geweldig nieuws” stelt Gerhard Kippers, directeur van de stichting Glasvezel De Wolden opgetogen. “Zonder de enorme, wat zeg ik, de gigantische inzet van onze vrijwilligers en van de inwoners van de pilot was dit nooit mogelijk geweest. Ik kan ze niet vaak genoeg bedanken”, voegt hij daar onmiddellijk aan toe.

Slack for iOS Upload (1)

De afgelopen weken waren spannend voor Kippers, zijn medebestuursleden en de vrijwilligers: lukt het om “in de voorverkoop”  al  1100 abonnementen te verkopen? In eerste instantie bleef de teller hangen op ruim 200. Glasvezel De Wolden deed er alles aan om de inwoners van het pilot-gebied te helpen bij het kiezen en afsluiten van een abonnement: informatieavonden in de dorpshuizen en op de scholen, inloopavonden en –middagen in de dorpshuizen, folders en informatiepakketten in de brievenbussen en in de laatste twee weken werden er ook nog huis-aan-huis bezoeken afgelegd om de bewoners te vragen of ze nog hulp nodig hadden bij het kiezen van een abonnement. Er werd in de pilot her en der al wel eens stiekem over de “glasvezel-jehova’s “ gesproken.

943773_1688695008050561_7861179014262853530_n

En al snel bleek dat er inderdaad veel mensen erg blij waren met deze hulp om dat ze door de glasvezelbomen het bos  niet meer konden zien.  Maar ook dat er inmiddels ook “solidariteitsabonnementen” werden afgesloten door mensen die zelf geen behoefte hadden aan sneller internet of 500 tv-zenders, maar die wel  inzagen dat ze hiermee iets enorm belangrijks konden doen voor hun medebewoners in het buitengebied. En voor de scholen. En voor de zorg. Kippers is er flink van onder de indruk. “Volgens mij is dit gewoon uniek, zoals de inwoners van de pilot dit opgepakt hebben. In éen woord geweldig!”

Stand van teller 20.5.2016

Terwijl de statusteller op de website van Glasvezel De Wolden nog een stukje onder de 1100 stond, waren de providers druk met verwerken van de stroom abonnementen die naar aanleiding van alle activiteiten van Glasvezel De Wolden op gang was gekomen. Er werd snel een handmatige telling ingelast en toen kon de vlag uit want het aantal van 1100 was zelfs overschreden!

Taart van Eline

Een klein feestje met de betrokkenen was op z’n plaats. Gerhard Kippers en wethouder Jan ten Kate hielden een korte toespraak waarin de vrijwilligers een flinke pluim op de hoed kregen. Het is ook niet niks: het eerste succesvolle particuliere glasvezelnetwerk!  Het motto van Glasvezel De Wolden  “door bewoners, voor bewoners”,  is zo wel heel mooi in de praktijk gebracht.

c9acd26e-9d80-4558-89e1-18b1bdce519a

 

 

 

Reacties