Ongeluk na ongeluk bij de Wijk

Reed er eerder  vrijdag in de vroege morgen al een tankwagen met frituurvet het water in naast de A28 ten noorden De Wijk, later op de waren de bergingswerkzaamheden zo spannend voor de automobilisten die in de tegengestelde rijrichting reden dat er daar nog een een ongeluk gebeurde. Een ongeluk bij een ongeluk dus.

De frituurvetcombi reed vanmorgen in de richting van Hoogeveen toen de chauffeur, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur verloor en via de berm het water in reed. Hij kon zelf uit de cabine klimmen en op de wal komen en is met onbekende verwondingen meegenomen naar het ziekenhuis. De tankauto was geladen met vloeibaar frituurvet. Klik hier voor de video: Vrachtwagen met frituurvet glijdt de sloot in

Later vrijdagmiddag vond er door kijken naar de bergingswerkzaamheden nog een zware botsing pllaats, in de zogenaamde kijkersfile. Aan de berging van de tankauto wordt al de gehele dag gewerkt. Schermen moet een kijkersfile voorkomen. Maar dat lukte dus niet.

Vermoedelijk doordat een van de automobilisten werd afgeleid door dit bergingswerk ontstond de aanrijding in deze file. Met een harde knal, aldus de wegwerkers, reed de ene auto achterop de andere. De inzittende van de aangereden auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De ravage was groot en het verkeer liep vast. Aan de ene kant was slechts een rijstrook beschikbaar en aan de andere kant de vluchtstrook. Het heeft lange files tot gevolg die oplopen tot 10 kilometer, aan beide zijden van de A28 ter hoogte van De Wijk.

klik h ier voorde video van dit ongeluk: Ongeval door ongeval biJ De WIjk

 

Reacties