Dit jaar ook rijtuigen tijdens Kar-ga-door

Paardenrijtuigen onderdeel van Kar Ga Door

Het programma van Kar Ga Door Zuidwolde krijgt dit jaar een toevoeging. Naast  oude auto’s, vrachtwagens, tractoren,  fietsen en handkarren, zullen 11 juli klassieke paardenrijtuigen te zien zijn. Vanwege het stoppen van de Rijtuigendag in Zuidwolde vond de organisatie het mooi om toch weer iets van deze nostalgie terug te halen. De voorbereidingen voor de voertuigendag zijn in volle gang. Naast deelnemers zijn ook vrijwilligers en sponsoren nodig om het weer tot een succes te maken.

 Paardenelement mag niet ontbreken

De toevoeging van authentieke rijtuigen aan het evenement is al langer een wens. ‘’ In een gemeente waar we veel aan paardensport doen, mag dit element op Kar Ga Door niet ontbreken’’, zo meent Rutger Wemmenhove, voorzitter van de Stichting Kar-Ga-Door. ‘’In overleg met Sjoerd en Dieke Bout van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij zijn we tot een mooie invulling gekomen. Naast een rondrit door en rondom het dorp, worden de aanspanningen de rest van de dag voor het publiek opgesteld tegenover museum de Wemme. En zo vertelt Rutger Wemmenhove verder, ‘’We zorgen voor een beetje competitie. We reiken een publieksprijs voor de mooiste aanspanning uit. We hopen dat veel rijtuigenliefhebbers zich aanmelden.’’

Kar Ga Door wordt als vanouds een gezellige en nostalgische dag  met mooie, oude voertuigen, oude ambachten en een gezellige markt. De unieke handkarren van museum de Wemme worden door in stijl geklede kargadoors – ondernemers en vrijwilligers – door de straten van Zuidwolde geduwd. De markt wordt divers, van demonstraties van oude ambachten tot muziek en activiteiten voor kinderen georganiseerd door Scouting Hoogeveen.

Nu aanmelden

Deelnemers met een oud voertuig, een oude ambacht of ondernemers op de markt kunnen zich nu aanmelden. Ook vrijwilligers zijn welkom, om te helpen in de voorbereiding of op de dag zelf.  De organisatie is daarnaast op zoek naar sponsoren. De toegang tot het evenement wil het bestuur van Kar Ga Door graag gratis houden.

Op de website www.kargadoorzuidwolde.nl vindt u meer informatie en een aanmeldformulier.

 

Reacties