Koorschool Drenthe is op zoek naar projectzangers

Foto:

Assen – Koorschool Drenthe is voor het Oude Muziek Ensemble op zoek naar projectzangers. Het gaat om een periode van drie maanden. Binnen de Koorschool bestaan drie koorgroepen: het opleidingskoor waar kinderen zingen die in hun AMV-traject zitten; het concertkoor voor de gevorderde kinderen en pubers; en het Oude Muziek Ensemble: een groep volwassen zangers die zich specialiseren in het uitvoeren van oude muziek.

Traditioneel verzorgt Koorschool Drenthe ook dit jaar weer een Zomerconcert in Assen. Tijdens dit concert zullen de zangers van jong tot oud te horen zijn. Voor het Oude Muziek Ensemble (18+) zoeken ze met name nog tenoren en bassen. Het repertoire bevat stukken van componisten zoals Schütz, Bach, Purcell, Dowland, etc. Dit betreft oude muziek uit de periode van 1500-1750 n. Chr.

Uitspraak en interpretatie

Tijdens de repetitie wordt veel aandacht gegeven aan de koorklank, individuele groei, uitspraak en interpretatie. De leden studeren thuis hun muziek in, waarbij indien nodig oefenopnames beschikbaar worden gesteld. De repetities vinden plaats op elke dinsdagavond van 20.30 tot 21.30/21.45 uur in Podium Zuidhaege in Assen. De kosten voor deelname aan dit project bedragen € 50,- p.p. Tijdens de officiële vakantieweken (regio Noord) wordt er niet gerepeteerd.

Het ensemble staat onder leiding van Arian van der Mark. Voor meer informatie, stuur een bericht naar [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen