Escaperoom in het  bos: Outdoor escape in het Dwingelderveld bij Ruinen

Meerdere koffers beschikbaar.
Meerdere koffers beschikbaar.
Foto: Natuurmonumenten

Ruinen – Sinds kort kun je bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen een nieuwe activiteit doen. De zogenaamde Outdoor Escape. Deze activiteit is geïnspireerd op een escape room, maar dan buiten in het bos en rondom het bezoekerscentrum.

De activiteit is geschikt voor vriendengroepen, families of collega’s. Er zijn twee verschillende routes met elk twee koffers. Per koffer kunnen vier tot acht personen meedoen. Route ‘Water’ heeft een moeilijkheidsniveau van drie sterren en duurt 45 minuten. Route ‘Schaap’ duurt 60 minuten en heeft een moeilijkheidsniveau van vier.

Stuk pittiger

Elke outdoor escape heeft zijn eigen route, in of om het bos of bezoekerscentrum, en heeft zijn eigen puzzels. Je kunt ze dus allebei een keer spelen. Het belangrijkste verschil is dat Schaap een stukje pittiger is dan Water. Hier krijg je dan ook een kwartier langer de tijd voor.

Mocht de tijd voorbij zijn, maar wil de deelnemer de Outdoor Escape nog afmaken, dan kan dat. Koffer ‘Water’ mag de deelnemer een uur en een kwartier lenen en ‘Schaap’ een uur en dertig minuten. Daarna moet de koffer echt terug worden gebracht.

Meer informatie over de escapekoffers en reserveringen is te vinden op www.nm.nl/bezoekerscentrum-dwingelderveld/groepsuitjes

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen