Kennisquiz LOOS zoekt slimste mens van Drenthe

Foto:

Assen – Wie wordt de slimste Drent van 2024? Dat wordt dit jaar weer duidelijk in de jubileumeditie van LOOS, dé kennisquiz over Drenthe waarin onderwerpen als de Drentse streektaal, topografie, geschiedenis en actualiteit aan bod komen. Hou je van puzzels en spelletjes? Meld je dan nu aan en wie weet ben je een jaar lang ‘de miest loze Drent’.

LOOS bestaat uit meerdere rondes. In elke aflevering gaan drie deelnemers de strijd met elkaar aan en uiteindelijk staan er drie kandidaten in de finale. De winnaar krijgt niet alleen de titel ‘Looste Drent’, maar wint ook een mooie prijs. De opnames zijn op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 februari. Je hoeft niet op alle avonden aanwezig te zijn. Doe je ook mee? Geef je dan vóór 2 februari op via het aanmeldformulier op rtvdrenthe.nl/loos.

LOOS is een samenwerking tussen RTV Drenthe en het Huus van de Taol. Vanaf donderdag 7 maart wordt de kennisquiz elke werkdag uitgezonden op TV Drenthe. De presentatie is in handen van Aaldert Oosterhuis.

Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen. RTV Drenthe is de regionale omroep in deze provincie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen