Daan en Lotte populairste kindernamen in Drenthe

Foto:

Zuidwolde – Daan en Lotte zijn de populairste kindernamen van 2023 in de provincie Groningen. Dat maakte de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdag bekend. Landelijk zijn Julia en Noah de populairste namen.

Bij de jongensnamen eindigden de namen Noud en Noah respectievelijk op de tweede en derde plaats. Sophie en Lauren staan op de tweede en derde plaats bij de meisjesnamen in Drenthe. Een jaar eerder eindigde Nora op de eerste plaats. Bij de jongens eindigde toen Levi.

Noah en Julia

Noah is, net als in 2022 landelijk, de populairste jongensnaam en werd het afgelopen jaar 888 keer gegeven. Bij de meisjes is Julia, vorig jaar nog op nummer 2, de populairste naam. 681 meisjes hebben deze naam gekregen. De naam Noah verstevigt zijn koppositie dit jaar. Vergeleken met 2020 kregen 138 kinderen meer deze naam. Ook Julia verstevigt haar positie en is gestegen van nummer 2 naar nummer 1.

Volgens de SVB was de meest genderneutrale naam Riley. Die werd aan 84 meisjes en 82 jongens gegeven en is daarmee niet aan een bepaald geslacht gebonden, aldus het bestuursorgaan. De meest genderneutrale namen na Riley zijn Sky, Jonne, Charlie, Sasha, Mexx, River, Jaël, Jessy en Skyler. De SVB benadrukt dat het niet gaat om de populairste namen, maar om namen die percentueel ongeveer even vaak voorkomen bij jongens en meisjes.

In 2023 zijn in Nederland (tot en met november 2023) 164.269 baby’s geboren: 84.195 jongens en 80.074 meisjes.

De SVB kan de lijst met populaire kindernamen geven omdat de organisatie de kinderbijslag uitbetaalt en inzicht krijgt in welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen