Minder WW-uitkeringen in Drenthe

Foto:

Zuidwolde – In april nam het aantal mensen met een WW-uitkering in de provincie Drenthe af. Na een toename vorige maand, daalt de WW nu weer in veel sectoren. Vanuit de uitzendbranche is deze daling van de WW-uitkeringen het grootst. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt de WW lager.

Eind april ontvingen 4.634 inwoners van de provincie Drenthe een WW-uitkering. Dat is 1,8% van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in april af met 116 uitkeringen (-2,4%). De afname van de WW in april deed zich in veel sectoren voor. De grootste afname van het aantal WW-uitkeringen kwam vanuit de uitzendsector, maar ook horeca en bouw lieten een afname van het WW-bestand zien. Hiermee daalt het aantal WW-uitkeringen in Drenthe weer na een maand van stijging. In vergelijking met vorig jaar ligt de WW in Drenthe 9,6% lager.

Ook landelijk nam in april het aantal WW-uitkeringen na een stijging in maart weer af. Eind april telde Nederland 156.272 WW-uitkeringen (1,6% van de beroepsbevolking). Dat zijn er 1.902 minder dan in maart (-1,2%). In de afgelopen maand nam het aantal WW-uitkeringen af in vrijwel alle provincies. Alleen in Flevoland en Limburg steeg de WW licht. Vorig jaar telde Nederland in april 174.811 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 18.539 uitkeringen (-10,6%).

Regionale verschillen

In april nam de WW af in alle drie de noordelijke provincies. Ten opzichte van vorig jaar was overal in het Noorden een afname van het aantal WW-uitkeringen te zien.

  • UWV verstrekte eind april in de provincie Groningen 5.584 WW-uitkeringen; 2,9% minder dan vorige maand. In Groningen was het aantal WW-uitkeringen eind april 2,7% lager dan vorig jaar.
  • Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Friesland nam in april met 3,6% af tot 6.066. Ten opzichte van vorig jaar is er in de provincie Friesland sprake van een daling van 10,5%.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen