Provincie zet gratis verkiezingstaxi’s in om mensen naar stembureau te helpen

Foto:

Zuidwolde – De provincie Drenthe zet speciale taxi’s in voor mensen die niet op eigen gelegenheid kunnen reizen. Hier komt de provincie mee vanwege de staking in het streekvervoer. Op deze manier hoopt de provincie zo veel mogelijk mensen naar het stembureau te krijgen. De dienst biedt de provincie gratis aan.

Tussen 10.00 uur en 21.00 uur kunnen inwoners gratis met de taxi vanaf huis naar het stembureau gebracht worden en terug.

Stempas

Op vertoon van een stempas vervoert de taxi inwoners die anders niet bij het stembureau kunnen komen. De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi blijft wachten terwijl de reiziger een stem uitbrengt en brengt de reiziger vervolgens terug naar huis. Voor mensen met een (visuele) beperking rijdt de taxi naar het dichtstbijzijnde stembureau dat is uitgerust met de juiste faciliteiten.

Wel is het noodzakelijk om te reserveren. Dit moet minimaal een uur voor vertrek en kan alleen telefonisch. Reizigers moeten bij het reserveren duidelijk maken dat het om een gratis rit naar het stembureau gaat.

Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op www.hubtaxi.nl

Foto: OV Bureau Groningen Drenthe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen