Koor Geen Gehoor: speciaal voor Drentse valszingers

Foto:

Emmen – Altijd al buiten die vier muren van je douche mee willen zingen, maar zing je vals of gewoon niet goed? Koor Geen Gehoor, het eerste valszingkoor van Drenthe, biedt uitkomst.

Het koor dat op 6 december haar eerste repetitie in Emmen heeft, kijkt niet naar talent. ‘Bij ons is iedereen welkom die het leuk vindt om te zingen. Talent is geen vereiste en vals zingen volstrekt geen probleem. Een gezonde dosis enthousiasme is voldoende’, aldus de initiatiefnemers.

Geen kippenhok

In Groningen en Leeuwarden bestaat het koor al langer. Daar blijkt het met het echte vals zingen nog best mee te vallen. ‘Misschien dat de leden afzonderlijk van elkaar vals zingen, maar samen klinkt het niet onaardig. Het lijkt erop dat de meeste leden toch wel hun best doen goed uit de verf te komen. Een kippenhok is het in ieder geval niet’, stellen de initiatiefnemers.

Vanaf 6 december zal het koor onder leiding van zangeres Hannah Mae losbarsten in Emmen. Hannah Mae kijkt er naar uit om wekelijks Koor Geen Gehoor te komen dirigeren. Ze staat elke dinsdag voor het koor met als doel muziek toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht het niveau.

Iedereen mag een gratis proefles aanvragen. Aanmelden kan op de website www.valszingen.nl. Koor Geen Gehoor zingt wekelijks op dinsdagavonden tussen 19:30 – 21:00 uur in Wijkcentrum De Meerstede aan de Nijkampenweg 73 in Emmen. Kosten voor deelname bedragen € 22,50 per maand.

Door Martin Laning. Foto: Tim van der Kuip.

Reacties

Cookieinstellingen