Drentse Voedselbossen in Duurzame 100

Foto:

Assen – De dit jaar opgerichte Vereniging Drentse Voedselbossen heeft de Duurzame 100 van Dagblad Trouw behaald. De krant begon dertien jaar geleden met dit initiatief. Het zet de duurzaamste burgerinitiatieven van Nederland op een rij.

De vereniging Drentse Voedselbossen helpt mee om levensvatbare voedselbossen te laten ontstaan. Femmeke Huigens uit Beilen, oprichter van de vereniging Drentse Voedselbossen, is blij met de 78e plek in de Duurzame 100. ‘Het lijkt misschien laag, maar er zijn jaarlijks duizenden aanmeldingen. Daar komt nog bij dat wij dit jaar pas opgericht zijn en nog niet erg bekend zijn Ik zie dit daarom echt als een topprestatie.’

De Duurzame 100 bestaat volgens Trouw uit uitblinkers die zich ‘van onderop’ inzetten voor duurzaamheid. Het gaat om doortastende bomenplanters, duurzame voedseltelers, burgerinitiatieven, coöperaties, of groepen die vervuiling aan de kaak stellen door naar de rechter te stappen.

Iedereen met vragen over het voedselbos kan sinds kort trouwens terecht bij het Drents voedselbosloket: drentsevoedselbossen.nl/loket.

Door Martin Laning. Foto: Drentse Voedselbossen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen