Javoorglasvezel schudt Drenten wakker

Glasvezel-Drenthe
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – In vrijwel heel Drenthe zijn lokale glasvezeliniatieven actief om snel internet mogelijk te maken, met succes! Om dat succes nog eens een zetje te geven komt VerbindDrenthe nu met de campagne Javoorglasvezel met als doel alle Drenten te doordringen van nut en noodzaak van een glasvezelaansluiting.

Ter ondersteuning van en in samenwerking met de lokale initiatieven wordt in de Drentse dorpen campagne gevoerd door het in fel oranje shirts en petten gestoken JA-team dat de bewoners van Drenthe vraagt om ook JA te zeggen tegen glasvezel.

Leefbaarheid

“Ons doel is: elke Drent z’n eigen glasvezelverbinding”, legt Robert Hoogendorp, directeur van het Drentse breedbandplatform VerbindDrenthe uit. “Glasvezel is onmisbaar voor de leefbaarheid van het Drentse buitengebied; het waarborgt economische kansen in Drenthe en biedt alle Drenten, in elke levensfase, meer mogelijkheden: denk aan scholing, zorg op afstand, thuis werken. De aanleg van een glasvezelnetwerk is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Drenthe”, verklaart Hoogendorp. Op de website Javoorglasvezel.nl vindt de geïnteresseerde Drent informatie over glasvezel, video’s over glasvezel in de zorg, het bedrijfsleven en het onderwijs en de mogelijkheid om zijn interesse voor een glasvezelaansluiting kenbaar te maken aan het lokale glasvezelinitiatief bij hem of haar in de buurt, vertelt Hoogendorp.

“Met glasvezel zijn we in Drenthe klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de zorg en in het onderwijs. Als je meedoet, help je om jouw leefomgeving vitaal te houden. Kiezen voor glasvezel, is kiezen voor Drenthe.”

Zie ook Glasvezel De Wolden boven de 5000 aansluitingen

Reacties