Wouter Wevers heeft een passie voor natuurlijke bouwmaterialen

Wouter Wevers van de gelijknamige Havelter houthandel.
Wouter Wevers van de gelijknamige Havelter houthandel.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Havelte – Wie het terrein van houthandel Wevers in Havelte oploopt, wordt al snel geconfronteerd met de verfijnde geur van hout. Op de drempel van de opslagloods ligt de trouwe viervoeter van eigenaar Wouter Wevers, hij kwispelt vrolijk als vorm van een warm welkom.

Bij Houthandel Wevers is het assortiment groter dan ooit. Dat betekent meer houtsoorten en meer maten. „Dat heeft ook met internet te maken, de mensen zien het aanbod en denken dat het er allemaal ook buiten internet maar is. Je moet het dus eigenlijk zelf wel hebben liggen, maar wij zijn te klein voor een eigen webshop”, legt Wevers uit.

Het is nog maar vier jaar geleden dat het coronaspook over de wereld dwaalde en voor veel ellende zorgde. Wouter Wevers had het echter drukker dan ooit, omdat mensen thuis bezig gingen met tuin en huis. Met nog steeds stijgende huizenprijzen, waardoor mensen niet zo snel verhuizen, blijft het klussen er voorlopig nog wel even in. „Wij doen ook onderhoud aan hout, zijn dealer van Woca olie en verkopen veranda’s en overkappingen van het merk Pext”, geeft Wevers aan.

Kwaliteit van hout

Dat Wevers geen webshop bezit, heeft alles te maken met de omvang van zijn bedrijf aan de Oeveraseweg. „Aan een webshop heb je een dagtaak om alles te onderhouden en af te handelen. Het betekent wel meer omzet en je krijgt het drukker. De prijzen van webshops zijn vaak lager, maar er zijn duidelijk gradaties in de kwaliteit van het hout. Wij moeten het hebben van klanten die het hout ook gewoon vooraf willen zien.”

Het hout van Wevers komt uit Noord-Europa en de Baltische staten, maar Douglashout weer uit Duitsland en Frankrijk. De houtprijzen zijn de laatste tijd juist weer gedaald na in de coronaperiode flink gestegen te zijn.

Kennis van de bouw

Wouter Wevers weet wel waarom klanten voor zijn zaak moeten kiezen. „Natuurlijk de persoonlijke service, maar ook de kwaliteit van het hout en de kennis van de bouw. En behalve hout hebben we ook plaatmaterialen, ijzerwaren en parketvloeren. Het is een totaalplaatje waarvoor de klanten uit de wijde regio naar Havelte komen. „Een bouwmarkt heeft heel ander publiek, ik verbaas me er echt over hoeveel daar wordt gekocht. Ik geloof ook niet in acties als 1+1 gratis. Uiteindelijk zijn de mensen hier goedkoper uit.”

Wouter Wevers is in 1988 met zijn zaak begonnen, hij heeft een passie voor natuurlijke bouwmaterialen. „Ik ben ooit begonnen met gebruikt materiaal, maar van het een komt het ander. Ik heb ook wel natuursteen gedaan, maar je moet op een gegeven moment keuzes maken. Voor steen verwijs ik graag door naar collega’s.”

Info: www.houthandelwevers.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen