Cursus fotografie bij BLINK Kunstcollectief

Werk van Wout.
Werk van Wout.
Foto:

Meppel – In de junimaand kunnen zowel beginnende als gevorderde fotografen terecht bij BLINK Kunstcollectief in de Plataan aan de Vledderstraat in Meppel. Kunst- en nieuwsfotograaf Wout Nooitgedagt (Nooitgedagt Fotografie) en Blink slaan de handen ineen en bieden een cursus fotografie aan.

Onder Wouts leiding verdiepen cursisten zich van 6 tot en met 27 juni op vier donderdagavonden van 18.30 tot 20.00 uur in de techniek en de inhoud van het vak. Elke cursist kan een eigen doel formuleren en onderzoeken. De ene fotograaf zal wellicht meer willen weten over de techniek van diens camera, denk aan ISO, sluitertijd en diafragma. Een ander legt de focus meer artistiek.

Techniek en inhoud

Uiteraard kunnen ook nachtfotografie, portretfotografie en macrofotografie aan bod komen. In de workshops wordt werk van professionals bekeken en besproken, maar wordt voornamelijk het eigen werk van cursisten besproken op techniek en inhoud. Wout: “Fotograferen betekent: ‘schrijven met licht’ en we zullen intrigerende verhalen gaan schrijven.”

Wout Nooitgedagt studeerde in 2012 af aan de Kunstacademie als autonoom filmer en fotograaf. Hij fotografeert in binnen- en buitenland voor diverse opdrachtgevers. Sinds 2003 is Wout verbonden aan de Hogeschool – en Universiteit van Amsterdam waar hij, naast fotografie en film-, ook theaterlessen geeft. In ruim twintig jaar heeft hij zich ontwikkeld tot een docent die vanuit de interesse en behoeften van deelnemers van elk niveau kan werken.
Inschrijven voor de cursus kan via de website van BLINK Kunstcollectief. www.blinkkunstcollectief.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen