Noorderboog behoudt PREZO-keurmerk voor dementiezorg op jonge leeftijd

De betrokkenen bij de audit.
De betrokkenen bij de audit.
Foto:

Meppel – Noorderboog heeft eind 2023 met succes de PREZO-audit doorstaan en behoudt daarmee het PREZO-keurmerk voor dementiezorg op jonge leeftijd. De audit vond plaats bij De Schiphorst, afdeling Oosterboer.

Onlangs reikte Perspekt, een onafhankelijk kwaliteitsinstituut in de zorg, het keurmerk uit aan Noorderboog. Dit betekent dat de afdeling Oosterboer van verpleeghuis De Schiphorst in Meppel, waar mensen met dementie op jonge leeftijd verblijven kwalitatief goede zorg en ondersteuning verleent.

Fenomenale zorg

Tijdens de audit zijn diverse bewoners, mantelzorgers en medewerkers bevraagd en is de zorg aan mensen met dementie op jonge leeftijd beoordeeld aan de hand van zeven specifieke prestaties. De zeven prestaties omvatten plezier, het gevoel van veiligheid bij cliënten, ruimdenkendheid, vrijheid, participatie, vertrouwen en vakkundigheid. De auditoren concentreerden zich vooral op hoe deze waarden binnen de afdeling Oosterboer tot uiting komen en hoe medewerkers ze in de dagelijkse praktijk toepassen. Eén van de auditoren omschreef de bevindingen als “fenomenaal”.

De auditoren concludeerden dat de afdeling Oosterboer zich werkelijk richt op de cliënt, wat bleek uit presentaties en directe feedback van de cliënten zelf. Ze merkten op dat medewerkers zich aanpassen aan de behoeften van de cliënten en zich inspannen om welzijn op maat te bieden, met een focus naar buiten gericht. Met name de inclusieprojecten en het project ‘doorblijven werken als thuis wonen niet meer lukt’ werden geprezen als stappen richting het worden van een expertisecentrum. De auditoren waren ook onder de indruk van de sterke betrokkenheid van mantelzorgers bij cliënten van de Oosterboer. Daarnaast gaven zij aan dat cliënten de vrijheid ervaren om te gaan en staan waar ze willen, dankzij de verschillende ruimten en de prachtige tuin.

Noorderboog ontving van de auditoren een positief advies, waarbij geen enkel aandachtspunt ter verbetering werd geconstateerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen