Ikigai workshop: Dwingeloo deelt haar passies en geluksmomenten

Ikigai workshop een succes.
Ikigai workshop een succes.
Foto: Active Selfcare

Dwingeloo – De workshop ‘Vind je Ikigai’ in Dwingeloo was een groot succes. Op twee avonden in het Huis van Drenthe deelden 13 deelnemers hun verhalen en gingen zij op zoek naar hun Ikigai, de reden waarvoor zij hun bed uitkomen.

Voor velen is de term Ikigai waarschijnlijk onbekend. De term komt uit Japan en staat voor een leven vol waarde. Iedereen heeft een Ikigai, een reden om voor te leven. Als je weet wat je Ikigai is, kun je eenvoudig keuzes maken en is de kans op een gezond en gelukkig leven groter. Tijdens de 2-delige Ikigai workshop werd op zoek gegaan naar ieders passies, talenten en geluksmomenten. Ook werden er persoonlijke doelen opgesteld en sprak iedereen een concrete actie uit. Een deelnemer gaf aan: “Ik ben erachter gekomen dat ik eigenlijk al een heel mooi leven heb, maar ik wil nog vaker bewust genieten van de kleine momenten.”

Kleine geluksmomenten

Tijdens de workshop werd de achtergrond van Ikigai uitgelegd en gingen deelnemers aan de slag met concrete opdrachten. Er waren veel momenten van herkenning bij het delen van kleine geluksmomenten. Voor de één lag de focus bij het opstellen van doelen op gezondheid, terwijl voor de ander de nadruk lag op (vrijwilligers)werk of het vinden van momenten voor zichzelf.

Ikigai workshop.

 

De Ikigai workshop werd gegeven door Ingrid Barelds-Nieuwenhuis, docente fysiotherapie en eigenaar van Active Selfcare uit Dwingeloo. Met Active Selfcare geeft zij cursussen en coaching op het gebied van mentale gezondheid en persoonlijke groei. “Vaak rennen we door het leven en worden we geleefd door allerlei afspraken en externe prikkels. Ik ben van mening dat het goed is om regelmatig even stil te zijn bij wie je bent en wat je wilt, zodat je bewust je leven kan inrichten. Ikigai is daarbij een concrete manier om met je wensen en doelen aan de slag te gaan.”

Mentaal gezond zijn

De Ikigai workshop staat inmiddels ook al gepland in Steenwijk en Hoogeveen. De wens is om zo veel mogelijk mensen te helpen om mentaal gezond te zijn en volop te genieten van het leven. Wil jij ook weten wat je Ikigai is? Klik dan hier en ontvang gratis 14 vragen om je Ikigai te achterhalen.

 

Ingrid Barelds-Nieuwenhuis

Docent en coach Active Selfcare, Dwingeloo

Docent fysiotherapie

www.activeselfcare.nl

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen