Betoverend sprookjesweekend in tuinen in Drenthe

Sprookjestuinen met voorstellingen.
Sprookjestuinen met voorstellingen.
Foto: Alanda de Boer

Havelte/Uffelte Een verliefde heks, een lelijk eendje, een kabouterdorpje, zeven regenboogfeeën, een toverkist, zingende zeemeerminnen, een sprookjesprinses en een tante die op theevisite komt. Dit en nog veel meer kan iedereen op 22 en 23 juli tegenkomen tijdens het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe in Havelte en Uffelte.

Prinses Kletskous, zeven regenboogfeeën en verschillende sprookjesfiguren komen vanuit Letterland en Sprookjesland naar Drenthe. Zij toveren verschillende tuinen in Havelte en Uffelte om tot Sprookjestuinen die dienen als decor voor kleinschalige theatervoorstellingen voor kinderen.

Gratis openingsfeest

Het sprookjesweekend wordt op zaterdag 22 juli officieel geopend met een gratis toegankelijk openingsfeest bij de schaapskooi in Havelte. Er is een sprookjesmarkt met verschillende activiteiten, een openingsvoorstelling, een kaboutertuin en een Mini High Tea voor kinderen. Na het Openingsfeest kan iedereen uitvliegen naar voorstellingen in verschillende tuinen.

In zes verschillende tuinen in Havelte en Uffelte zijn beide dagen voorstellingen van ongeveer een half uur bij te wonen. Bovenop de Havelterberg bij het Hunehuis is een Heks op Drakenjacht, in het amfitheater van de Uelenspieghel in Uffelte vertelt Abe de Verteller drie verschillende sprookjesverhalen. Bij de grote vijver van de Tuinen van Tourmalijn in Uffelte zingen de Zingende zeemeerminnen over het sprookje De Chinese Nachtegaal.

Pok en Pia

Bij camping De Blauwe Haan in Uffelte beleven Pok en Pia avonturen met hun Toverkist en in de tuin van hotel/restaurant Ludiek in Havelte brengt kindertheater Kubus een muzikale en interactieve voorstelling over bosdieren. In een particuliere tuin aan de Rijksweg in Havelte brengt Poppentheater Pierewaai de voorstelling Buiten(b)eendje, gebaseerd op het sprookje Het Lelijke Jonge Eendje.

Toegang tot het openingsfeest op 22 juli is gratis, met uitzondering van de mini-high tea. Voor de voorstellingen in de tuinen zijn kaarten te reserveren in de ticketshop op de website www.sprookjestuinen.nl. Een kaartje kopen bij de ingang van de tuinen kan ook.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen