FitStap succesvol in Zuidwest-Drenthe, Ruinen en Zuidwolde beginnen weer

Beeld van training.
Beeld van training.
Foto: FitStap

Zuidwolde/Meppel – Het beweeg-lifestyleprogramma FitStap, ontwikkeld door de Koninklijke Wandel Bond Nederland, is een succes in de regio Zuidwest-Drenthe. In Ruinen en Meppel waren afgelopen najaar voor het eerst FitStap-groepen actief; in Zuidwolde rondde alweer de zesde groep het programma af.

In drie maanden wordt gewerkt aan een actieve(re) levensstijl, met (stevig en sportief) wandelen als basis. Naast een goede wandeltechniek en -houding is er ook aandacht voor conditie en kracht. Cognitieve fitness (oefeningen voor het brein) en mental coaching komen ook aan bod.

Centrale training

Elke week is er een centrale training onder leiding van de coach. In de FitStap-app staan daarnaast elke week negen individuele opdrachten klaar, waaronder twee wandelopdrachten. „Gedurende drie maanden ben je bewust en zeer actief bezig met het aanpassen en integreren van je actieve(re) levensstijl.”

Op alle locaties is nog ruimte voor deelnemers. Meer informatie en aanmeldingen: Alied Wemmenhove: Ruinen (start: vrijdagochtend 10 februari,  bij voldoende animo start ook een groep op 9 februari) via [email protected].

Remko Wemmenhove: Zuidwolde (start: vrijdagochtend 3 februari) en Meppel (start: maandagochtend 30 januari) via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen