Sprookjestuinen nu in Havelte en Uffelte: kindertheater in de buitenlucht

Zingende zeemeerminnen.
Zingende zeemeerminnen.
Foto:

Havelte De zomervakantie gaat dit jaar in Havelte en Uffelte van start met een betoverend weekend: op zaterdag 16 en zondag 17 juli komen sprookjesfiguren tuinen in beide dorpen betoveren.

De tuinen vormen het decor van het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. Met een gratis openingsvoorstelling op zaterdag om 11.00 uur en voorstellingen in de verschillende tuinen om 13.00, 14.30 en 16.00 uur.

De Sprookjestuinen draait om Prinses Sprakeloos die met zeven regenboogfeeën en verschillende sprookjesfiguren vanuit Letterland en Sprookjesland naar Drenthe komen. Tijdens de gratis openingsvoorstelling op zaterdag 16 juli om 11.00 uur bij de schaapskooi in Havelte zijn ze allemaal te ontmoeten.

Lammerenkooi

De voorstellingen zijn in de buitenlucht. Hiervoor toveren de regenboogfeeën zeven tuinen in Havelte en Uffelte om tot Sprookjestuin. In een weiland onder een boom, in een natuurlijke tuin bij de grote vijver, in de voortuin van een boerderij, bovenop een berg, op de camping en in een lammerenkooi; elke Sprookjestuin is weer een bijzonder plekje waar je kunt genieten van theater. Als het regent vinden alle voorstellingen onder dak plaats.

De voorstellingen zijn verschillend: met trollen, heksen, zeemeerminnen, kabouters en dieren, er zijn nieuwe en oude sprookjes, er is klein en rustig theater en er zijn vrolijke meedoevoorstellingen. Op de website www.sprookjestuinen.nl staat alle informatie en zijn ook kaartjes te koop. Het is ook mogelijk een kaartje kopen bij de ingang van de tuinen. Vanwege de kleinschaligheid is er een maximum aantal kaarten per voorstelling beschikbaar.

Reacties

Cookieinstellingen