Kar-Ga-Door

Foto:

Zuidwolde – Het jaarlijkse historische voertuigenevenement in Zuidwolde, Kar Ga Door, vindt dit aar plaats op 13 juli. De belangstelling van eigenaren van klassieke voertuigen is elk jaar groot. De organisatie hoopt 13 juli weer op deelname van mooie gemotoriseerde oldtimers van minimaal 25 jaar oud, naast fietsen, handkarren, wandelwagens en paardenrijtuigen om er een op-en-top nostalgisch plaatje van te maken.

Voorzitter Rutger Wemmenhove: “Ons evenement is nu al jaren achtereen een groot succes. Duizenden bezoekers komen erop af en ook van de deelnemers horen we vooral positieve geluiden. De rondritten die in de ochtend en middag voor de diverse categorieën voertuigen in en rondom het dorp worden gehouden, worden zeer gewaardeerd. Elk jaar proberen we de routes weer iets te variëren.’’ Ook in de muziekoptredens en de optocht zit elk jaar wel een verrassend onderdeel. “Vorig jaar hadden we doedelzakmuziek van de Lowland Brigade Pipeband uit Zwolle die veel bekijks trok. Dit jaar zijn ze er ook weer bij. Voor 2019 hebben we een nieuw onderdeel in de optocht die ’s middags voor het gemeentehuis langsgaat: een prachtig uitgedoste bruiloftsstoet van 25 personen doet mee. Dat levert weer mooie plaatjes op’’, weet Wemmenhove nu al zeker.

Op zoek naar sponsoren

Om alles wat de organisatie voor ogen heeft daadwerkelijk te kunnen realiseren, zijn elk jaar weer voldoende inkomsten nodig. Rutger Wemmenhove licht toe: “Die komen geheel uit sponsoring. Binnenkort gaat ons sponsorteam weer op pad langs ondernemers in het centrum en op het bedrijventerrein. We vinden het zeker niet vanzelfsprekend, maar zijn wel positief gestemd over voldoende steun. Veel mensen waarderen dat we tradities hoog houden en natuurlijk kunnen ondernemers zichzelf ook laten zien. Met de sponsoring van een handkar bijvoorbeeld; zo laat je je handel eens op een hele andere manier zien’’.

Online inschrijven

Inschrijven voor het evenement gaat via de website. Mensen die mee willen rijden met een voertuig, marktkooplieden, beoefenaren van oude ambachten en ook vrijwilligers en sponsoren kunnen zich aanmelden via www.kargadoorzuidwolde.nl.

article
24351
Zuidwolde – Het jaarlijkse historische voertuigenevenement in Zuidwolde, Kar Ga Door, vindt dit aar plaats
https://de-wolden.nieuws.nl/evenementen/kar-ga-door/
2019-05-06T15:24:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/07/16073309/pn14072018-KarGaDoor-Zuidwolde3.jpg
de wemme, handkarren, kar ga door, zuidwolde