Kleurrijk Bulgaars in de Mariakerk van Ruinen

Foto:

Ruinen – Het Amsterdams Ensemble Chubritsa treedt zondagmiddag 2 juni op in Ruinen. Dit unieke Ensemble brengt al vele jaren de Bulgaarse traditionele muziek ten gehore. Het Ensemble staat onder leiding van Svetla Kleijn-Anastasova.

Hun liefde voor deze bijzondere muziek straalt er vanaf en daarom is de organisatie ervan overtuigd dat het een schitterend concert wordt met geweldige koorzang en traditionele muziek.

Het Amsterdamse “Ensemble Chubritsa” specialiseerde zich sinds haar oprichting in 2004 in de Bulgaarse folklorezang en muziek. Het is een Nederlands ensemble en bestaat uit een gemengd koor en instrumentalisten. Het zingt á capellaliederen en brengt nummers die begeleid worden door accordeon, tapan en klarinet. Het ensemble wordt sinds 2019 gedirigeerd door Svetla Kleijn-Anastasova, tevens dirigent van De Geuzingers uit Ruinen. De arrangementen zijn speciaal voor dit koor gemaakt door Bulgaarse componisten, of gearrangeerd door onze klarinettist Bert Kruijer in goede samenwerking met de dirigent.

Het concert start om 15.30 uur en de zaal is open vanaf 15.00 uur. Locatie: Mariakerk Brink 11 in Ruinen Kosten: € 18, reserveren kan via: www.chubritsa.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen