Dodenherdenking in Alteveer/Kerkenveld

Venster naar de Vrijheid
Venster naar de Vrijheid
Foto: Artizzl media

Alteveer/Kerkenveld – Het comité “Venster van de Vrijheid” treft haar laatste voorbereidingen op de dodenherdenking welke op zaterdag 4 mei plaatsvindt. De basisscholen hebben het monument “geadopteerd” en daardoor van het “Nationaal Comité 4 en 5 mei” weer de beschikking gekregen over lesmateriaal. Dit jaar is dat de “Anne Frank krant” en het “4 en 5 mei DENKBOEK”. De leerlingen worden hierdoor geprikkeld om na te denken over herdenken, monumenten en oorlog wat helaas erg actueel is.

Vanaf 19.00 uur is het dorpshuis Alke geopend. Dan is er een kleine tentoonstelling te zien welke als thema heeft “Vrijheid vertelt”. Het officiële gedeelte begint om 19.25 uur met korte  toespraken door voorzitter Theo Boer en wethouder Gerrie Hempen.

Om 19.40 uur start de stille tocht naar het Venster van de Vrijheid. Om 19.58 uur zal het Taptoe-signaal klinken waarna er twee minuten stilte in acht zal worden genomen. De herdenking eindigt met het leggen van bloemen/kransen namens verenigingen/stichtingen en door individuen.

Tot slot is er gelegenheid om de Dorpskerk een kaarsje te branden en/of even plaats te nemen in de banken om te luisteren naar passende achtergrondmuziek. Personen die op persoonlijke titel of namens een instantie een gedicht wil voordragen en/of een bloemstuk/krans wil leggen, worden verzocht dit te melden per e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen