Plantenruilbeurs en stekjesmarkt in Ruinen

Planten.
Planten.
Foto: Pixabay / Manfred Richter

Ruinen – Weggeefwinkel Noppes, zadenbibliotheek Ruinen en Bloeiend Ruinen een plantenruilbeurs houden op 4 mei een stekjesmarkt.  Deelnemers kunnen tuinplanten, vlinderplanten, heemplanten, groenteplanten, kamerplanten, stekjes en zaden inbrengen, ruilen en meenemen.

Het is van 10.00 uur tot 13.00 uur bij weggeefwinkel Noppes in buitencentrum de Poort aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen. ‘We willen iedereen die van tuinieren en natuur houdt, nu al uitnodigen om zelf stekjes op te potten, zaad in zakjes te doen (met etiketje) of overbodige tuinplanten vast in een bloempot te zetten. We geven zo al het groen een tweede kans. Ook overbodige tuinboeken en tuintijdschriften zijn welkom’, aldus de organisatie.

Gesloten beurs

Zaailingen van tomatenplanten, courgette en sla, stekken van vlinderstruik en hortensia, zaad van Oost-Indische kers en stokrozen, wilde planten, noem maar op. Voor elkaar, door elkaar. Iedereen kan met een gesloten beurs echt groen shoppen en andere tuinliefhebbers in Ruinen ontmoeten.

Tijdens de markt is er gratis koffie en thee en kinderen kunnen creatief met de natuur aan de slag. Weggeefwinkel Noppes is die dag natuurlijk ook geopend om daar duurzaam en gratis kleding te winkelen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen