Activiteiten Miramar Zeemuseum tijdens de meivakantie

Hans Post met zijn schelpen.
Hans Post met zijn schelpen.
Foto:

Vledder – De lente is begonnen, de natuur komt tot bloei en dat betekent ook dat de meivakantie alweer voor de deur staat. In deze twee weken staan er weer allerlei leuke (kinder-)activiteiten op het programma in Miramar Zeemuseum. Tijdens de vakantie gaat Miramar doordeweeks open om 11.00 uur.

De meivakantie loopt dit jaar van 27 april tot en met 12 mei. In deze periode is Miramar op dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen en zaterdagen gesloten.

De gehele vakantie kunnen bezoekers weer een schelpenmozaïek komen maken. Er is keuze uit een zeepaard, walvis of krab en versier deze met mooie schelpen. De schelpenmozaïeken zijn erg populair, dus wie verzekerd wil zijn van een knutselplekje, moet zich even aanmelden via de website.

Speciale activiteiten

Kinderboekenschrijver en -illustrator Hans Post komt weer naar Miramar. Zo kan op dinsdag 30 april een creatieve tekenworkshop worden gevolgd. Hans Post heeft vele prachtige natuurtekeningen gemaakt en zal deelnemers tijdens deze workshop laten zien hoe je schelpen zo goed mogelijk kunt natekenen. Zoek een mooie schelp uit en begin met tekenen.

Op zondag 5 mei verzorgt Hans een schelpenmiddag, iedereen kan met eigen vondsten naar het museum komen om ze te laten zien. ‘Ontdek hoe jouw schelp precies heet of wat voor beestje erin geleefd heeft. Stel al je vragen aan Hans, want hij weet veel over schelpen en andere natuurvondsten.’ Verder neemt Hans een aantal van zijn zelfgeschreven (kinder-) boeken mee en zal daaruit voorlezen.

Hans is beide middagen aanwezig van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt op elk gewenst moment aansluiten. Aanmelden via de website is handig om zeker te zijn van een plekje.

Een koralenmiddag

Ook Tanja Velthove komt twee woensdagmiddagen langs in Miramar namens haar stichting Seacleaners-int. Op woensdag 1 mei is er een koralenmiddag. Wist je bijvoorbeeld dat koralen eigenlijk diertjes zijn? Test de kennis in een leerzame quiz en maak een eigen koraal van klei. Instapmomenten: 13.30 / 14.30 / 15.30 uur. Wel even aanmelden via de website.

Op woensdag 8 mei houdt Miramar weer een Plasticsoep-middag. Hier kan iedereen meer leren over het probleem van plastic in de oceanen door mee te doen aan een leuke quiz. Ook vertelt Tanja over plasticvrije alternatieven. Daarna kan iedereen van plastic afval zijn eigen fantasievis maken. Instapmomenten: 13.30 / 14.30 / 15.30 uur, aanmelden via de website. Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door ShampooBars Nederland.

Voor alle activiteiten geldt de volgende entreeprijs: kinderen (4 t/m 12 jaar) betalen €8,00 (inclusief activiteit). Voor kinderen onder de 4 jaar en bij entree met een museumkaart vragen wij €3,00 om mee te doen aan de activiteit. Volwassenen betalen ook €3,00 extra als zij aan de activiteiten mee willen doen (alleen in combinatie met museumentree).

Voor meer informatie en aanmelding voor de diverse activiteiten: www.miramar-zeemuseum.nl en onze Facebookpagina.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen