April is culturele actiemaand voor senioren in Drenthe

Workshop 'vaas' bij Femke Anne.
Workshop 'vaas' bij Femke Anne.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Speciaal voor senioren wordt in Drenthe in april de culturele actiemaand Gekleurd Grijs georganiseerd. Een maand met voorstellingen, lezingen, rondleidingen en creatieve workshops bij musea, kunstenaars en culturele instellingen verspreid over de hele provincie.

Activiteit in De Wolden doet de naam eer aan. Met wol kun je hele mooie schilderijen maken. Beeldend kunstenaar Antoinette Cremers geeft op 5 en 18 april de workshop ‘Schilderen met wol’. Zijde, wol en vilttechnieken worden gebruikt om mooie kunstwerken te maken.

Lente in een vaas

In Ruinen biedt kunstenaar Femke Anne op drie vrijdagmiddagen in april de workshop ‘Vaas met servetten’. Deelnemers aan deze workshop kunnen een transparante vaas versieren met servetten, die kunnen wordt gevormd tot bijvoorbeeld klaprozen of zonnebloemen a la Van Gogh.

April staat bij meerdere organisaties in de provincie Drenthe in het teken van culturele activiteiten voor senioren. Op de website gekleurdgrijs.nl is alle informatie te vinden. Gekleurd Grijs is mogelijk dankzij bijdragen van de provincie Drenthe, Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.

Het volledige programma en reserveringsinformatie is te vinden op www.gekleurdgrijs.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen