Piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde zoekt jongere aanwas

Zwarte gat
Zwarte gat
Foto: Zwartegat

Zuidwolde –Het bestuur van piratenkoor ’t Zwarte Gat uit Zuidwolde sorteert voor op de toekomst en begint in de aanloop naar het jaarconcert van 30 maart met een wervingscampagne. „Ons oudste lid is nu 87, de jongste begin 60. We zouden graag wat nieuwe leden van tussen de 50 en 60 jaar verwelkomen”, zegt voorzitter Boudewijn Bakker.

Het is nog niet zo dat ’t Zwarte Gat de witte vlag al moet hijsen. „We hebben nu 37 leden, maar je moet niet wachten tot leden om wat voor reden dan ook wegvallen. Gezien de gemiddelde leeftijd moeten wij ervoor zorgen dat er meer aansluiting komt.”

Niet alleen maar zeemansliederen

’t Zwarte Gat verfrist het repertoire jaarlijks en houdt niet heel streng vast aan alleen maar zeemansliederen. Bakker lacht: „Nee hoor, wij zingen ook ‘Ons Moeder’ en zelfs ‘De Engelbewaarder’. Daarmee creëer je extra feeststemming. We kijken ook naar Ierse liedjes, de muziekcommissie is er heel druk mee. Ieder jaar komen er zes nieuwe liedjes bij, gaan er ook weer wat uit natuurlijk.”

De repetities op de donderdagavond in stamkroeg Den Kaat zijn volgens de preses altijd een feestje, de uitvoeringen in dezelfde zaal zijn altijd uitverkocht. „Wat wil je ook, het is een gezellige club mensen met verschillende achtergronden. Het past allemaal prima bij elkaar.”

Info: www.piratenkoor-hetzwartegat.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen