Geert de Vries vertelt over vogels in de woonomgeving

Roodborstje.
Roodborstje.
Foto: Geert de Vries

Zuidwolde – De bekende Drentse natuurkenner en natuurfotograaf Geert de Vries verzorgt 26 maart voor Natuurvereniging Zuidwolde een boeiende lezing over het wel en wee van vogels in de woonomgeving. Voor de pauze  staan bekende tuinvogels centraal. Na de pauze worden eenden, ganzen en zwanen behandeld.

De getoonde foto’s zijn van professionele kwaliteit. De grootste kwaliteit  van Geert is, dat hij ingewikkelde zaken op een boeiende  en vaak humoristische manier kan vertellen. In de presentatie staan niet de soorten centraal maar het gedrag van vogels. Zo wordt  uitgebreid  stil gestaan bij het  liefdesleven van tuinvogels en wordt uitgelegd waarom vooral vrouwen een man uitkiezen en niet andersom. Door veel  boeiende wetenswaardigheden  over het gedrag worden onze gewone tuinvogels bijzonder.

Jaarvergadering

Na de pauze staan wintervogels in het buitengebied centraal. Ondermeer wordt uitgelegd waarom juist in Nederland ’s winters meer dan 2 miljoen ganzen te gast zijn. Deze avond gaat over de boeiende wereld van onze gevleugelde vrienden  en is voor zowel vogelaars als voor leken interessant. De avond wordt gehouden in het Wolderhuus in Zuidwolde en begint aansluitend aan de jaarvergadering van de Natuurvereniging om 20.30 uur.  Iedereen is welkom en de toegang  is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen