Muziekverteller Brechtje Roos brengt nieuw luisterperspectief naar Ogterop

Brechtje Roos.
Brechtje Roos.
Foto:

Meppel – Voor de tweede keer dit theaterseizoen gaat de luistercursus van muziekverteller Brechtje Roos van start. Namelijk op woensdag 28 februari 16.00 uur, voorafgegaan door een gratis proefles op woensdag 14 februari 19.00 uur.

Luisteraars horen tijdens de luistercursus korte muziekfragmenten van onder andere Eric Vloeimans, Arvo Pärt en Mercedes Sosa met toegankelijke tekst en uitleg zodat de muziek nog meer gaat leven. De Muziekverteller vult muziekkennis aan, opent oren en vergroot het luisterplezier. Anders luisteren, meer horen en openstaan voor andere muziekgenres is het resultaat volgens ervaringsdeskundigen.

Muziekkennis

De eerste luistercursus beviel de cursisten ontzettend goed. ‘In eerste instantie dacht ik nog meer behoefte te hebben aan theoretische muziekkennis. Maar na de eerste luistercursus weet ik dat ik vooral goed wil kunnen luisteren. Graag zie ik daarom uit naar een vervolg.’ Was de feedback dat gegeven werd. Door dit enthousiasme besloot Schouwburg Ogterop nogmaals een luistercursus aan te bieden.

Elke editie is anders waardoor zowel nieuwe luisteraars als ervaringsdeskundigen kunnen meedoen. De cursus beslaat wederom een mix van snufjes muziekgeschiedenis, vleugen muziekfilosofie, sappige details, flarden muziektheorie, smeuïge anekdotes en vooral een keur aan muzieksmaken. Vanuit allerlei invalshoeken ontdek je de gelaagdheid van muziek. Luisteren tussen de noten door! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel.

Kennismaking

Enthousiastelingen kunnen zich opgeven voor een kennismaking met Muziekverteller Brechtje Roos tijdens de proefles op 14 februari 19.00 uur. De proefles is voorafgaand aan het Franse chansonconcert van Gerard Alderliefste en staat in het teken van de liefde. Het is tenslotte Valentijnsdag. Na afloop van de proefles kunt u zich inschrijven voor de interactieve luistercursus deel 2.

De luistercursus is op woensdagen van 16.00 – 17.30 uur op 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart. Aanmelden kan via schouwburgogterop.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen