Avond Bloeiend Ruinen over de Heerlyckheid

Bloeiend Ruinen. (Eigen foto)
Bloeiend Ruinen. (Eigen foto)
Foto: Eigen foto

Ruinen – Bloeiend Ruinen houdt op 15 januari een avond over de Heerlyckheid Ruinen. De Hoogeveense historicus Albert Metselaar neemt de aanwezigen mee in de geschiedenis van Ruinen. Hoe een cultusplaats drie heiligen opleverde, over het vertrek van het klooster uit Ruinen en de oude grenzen van de Heerlyckheid, over een strijd tussen de Heren van Ruinen en Echten, die in Ruinen samen in één kerk moesten zitten.

Metselaar heeft zich ook bezig gehouden met het ontstaan van de huidige schaapskudde van Ruinen, terwijl hij zelf nazaat is van een herder van Ruinen van 250 jaar geleden. Ook is hij al jaren bezig met Ruinen in de Tweede Wereldoorlog. Oftewel, het wordt hoogstwaarschijnlijk een boeiende avond.

Oude dorpskerk

Albert Metselaar kennen we van publicaties in boekvorm, op internet, de Hoogeveensche Courant, RTV Drenthe, of gewoon omdat hij regelmatig voorgaat in de oude dorpskerk van Ruinen. Zijn historisch onderzoek bracht hem en ons bij diverse interessante onderwerpen, allemaal met een link naar Ruinen.

Deze avond is in De Poort in Ruinen en begint om 19.30 uur. Deelname kost € 5, inclusief een kopje koffie/thee en lekkers. Aanmelden via een mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen