Regge, Reest en Wadden staan centraal op expositie Wildschutserve

Werk van Bert Denneman.
Werk van Bert Denneman.
Foto: Eigen foto

De Stapel – De najaarsexpositie van Beeldenatelier Wildschutserve biedt dit jaar behalve beelden in brons van Bert Denneman uit De Wijk ook bijzondere grafiek van Aly van der Wal uit Zoutkamp en olieverfschilderijen van Jeffrey Brok uit Ommen.

Terwijl Aly haar inspiratie vooral vindt in het ongerepte Waddengebied, is Jeffrey gefascineerd door het oude cultuurlandschap rond Regge en Reest. Deze gevarieerde expositie is inmiddels geopend en loopt tot en met zondag 19 november.

Jeffrey Brok (1993) kreeg zijn opleiding aan de ArtEZ Hogeschool in Zwolle. Hij is een kunstschilder met een grote fascinatie voor het oude landschap rond de Regge en de Reest. Vanuit zijn woonplaats Ommen trekt hij er per fiets op uit om ‘en plein-air’ zijn doeken te schilderen. Zijn schilderijen worden in vluchtige penseelstreken opgezet waarbij het landschap of de boerderijen in ingetogen kleuren worden vastgelegd.

Klassieke Academie

Aly van der Wal (1950) heeft zowel Academie Minerva als de Klassieke Academie gevolgd. Aly kijkt met respect en verwondering naar het eeuwenoude natuurlandschap van de Wadden. De ongereptheid boeit haar: de voortdurende wisselwerking tussen land, water, lucht en met name het licht dat voor Aly de grote tovenaar is. Door een zelf-ontwikkelde techniek waarbij de voorstelling op aluminium wordt gedrukt, komt dat kenmerkende Waddenlicht in haar landschappen buitengewoon fraai tot uitdrukking.

Bert Denneman maakt bronzen beelden, met name vogels en zoogdieren, geïnspireerd op waarnemingen in de natuur. Door de uiteenlopende stijlen en technieken denkt Bert Denneman dat het een boeiende tentoonstelling is,

Beeldenatelier Wildschutserve, Stapelerweg 29 in De Stapel (bij de Wijk) is open op vrijdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. Informatie: www.wildschutserve.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen