Grote Wolder Geschiedenis Quiz in De Havezate

Oude foto van de Wieker Meule.
Oude foto van de Wieker Meule.
Foto: HV de Wijk-Koekange

De Wijk – Wie weet er het meeste van de geschiedenis van de oude gemeenten in De Wolden? Het antwoord kan op dinsdag 24 oktober worden gegeven, want dan staat de Grote Wolder Geschiedenis Quiz op het programma. Iedereen die het leuk vindt kan er aan meedoen en aanmelden is niet nodig. De quiz vindt plaats in dorpshuis De Havezate in de Wijk.

Het evenement is een initiatief van de vier historische verenigingen in De Wolden: die van de Wijk/Koekange, Ruinen, Ruinerwold en Zuidwolde. „We zaten vorig jaar bij elkaar en toen werd het idee geopperd om weer eens een quiz te organiseren”, laat Ina ten Wolde van de Historische Vereniging de Wijk/Koekange weten.

Allerlei vragen

Bestuursleden van de vier verenigingen hebben sinds dat moment vorig jaar allerlei vragen bij elkaar verzameld en die gaan over tal van onderwerpen uit het verleden. „Van sport, algemeen, onderwijs, de echt oude geschiedenis tot een beetje politiek”, zegt Ten Wolde desgevraagd. „We beginnen met een aantal setjes van 10 vragen in de eerste ronde, uiteindelijk blijven de beste deelnemers in de tweede ronde over. Die strijden dan om de bokaal. De vragen, meerkeuze en open, hebben betrekking op alle vier voormalige gemeenten.”

De presentatie is in handen van Marjan Steenbergen uit Zuidwolde. De organisatie hoopt op veel deelnemers, maar heeft er bewust voor gekozen om zonder voor-inschrijving te werken. Ze hopen ook dat er een delegatie van de gemeente De Wolden komt. „En de jongere generatie is van harte welkom om wat meer over de historie van de oude gemeenten te weten te komen”, benadrukt Ina ten Wolde.

De quiz in De Havezate begint om 20.00 uur en deelname is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen