‘KunstRonde Drentse makers op 14 en 15 oktober in De Wolden

Aquarel van Maartje I. Jansen.
Aquarel van Maartje I. Jansen.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Zestien kunstenaars van BCD, Beeldend Collectief Drenthe, tonen op 14 en 15 oktober hun werk. Alle kunstenaars zijn werkzaam in Zuidwest-Drenthe. Voor de gelegenheid hebben zij zich dit weekend verenigd rondom Ruinen en zijn ze te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Uitstekend voor een wandeling of een leuke fietstocht.

Een mooi startpunt van de ronde is de overzichtstentoonstelling aan de Westerstraat 54 in Ruinen, in het pand van de oude Regiobank. Daar is van iedere kunstenaar een werk te zien en zien bezoekers waar ze de kunstenaar zelf kunnen vinden die dag. Tekenaar Arne Brink heeft daar zelfs nog meer van zijn werk hangen.

Aan de Huttenweg 3 te Ruinen, in het atelier van Marion Storm, exposeren vijf kunstenaars. Er is keramiek van Marion Storm, schilderkunst van Maartje I Jansen, verschillende gemengde technieken van Eveline Villerius, schilderijen van Marijke van der Linden en divers werk van Annelise Heldoorn.

Vijf kunstenaars

In de hervormde pastorie De Bron aan de Kloosterstraat 4 in Ruinen zijn eveneens vijf kunstenaars verenigd. Daar zijn beelden van gemengde technieken gemaakt door Martha Veldthuis, fotografie van Paul Mentink, ruimtelijk werk van Maya Mastwijk, pentekeningen van Erik Stokker en verschillende technieken van Sejo Slingenberg.

In haar atelier is Coby Bos te vinden, met olieverfschilderijen, te bezoeken aan Oosteinde 13 te Ruinerwold. Ruimtelijk werk van Zjkln is te zien in haar atelier aan Scholtenswijk 5 te Kerkenveld. Hanna Schut heeft haar atelier aan de Armstraat 20 te Ruinen, waar iedereen terecht kan voor olieverf en druktechnieken. En in het wol- en zijde-atelier van Antoinette Cremers, aan de Kloosterstraat 10 in Ruinen, is dit weekend ook Ivo Winnubst te vinden met olieverf en tekenwerk.

Meer informatie is te vinden op de website van het collectief: www.beeldendcollectiefdrenthe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen