Open Tuinen in Ruinen in weekend van 9 en 10 september

Mooie tuinen.
Mooie tuinen.
Foto: Groei & Bloei

Ruinen – In Ruinen gaan op 9 en 10 september vier tuinen open voor het publiek. De Open Tuinen worden georganiseerd door Groei en Bloei en zijn vrij toegankelijk tussen 10.30 tot 17.00 uur.

Het Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse heeft een mooie en royale tuin, die wordt onderhouden door vrijwilligers. Het is een tuin die veel insecten aantrekt, met mooi weer is er een heel gezoem te horen. Hier kun je ideeën opdoen voor je eigen tuin. Daarnaast is Tuinatelier ’t Noamdhuussie van de familie Echten geopend. Ook deze tuin is aangelegd om zoveel mogelijk insecten en vogels voedsel, schuilplekken en nestgelegenheid te bieden. Het is een besloten tuin midden in het centrum. Harm Echten is kunstenaar en dat zie je in de hele tuin.

Bloemen- en grassenmengsels

De Heerlyckheid aan Wijkveld 2, ingang Meppelerweg 25a, omvat onder meer een hectare die is ingezaaid met allerlei verschillende bloemen- en grassenmengsels. Het hoogtepunt van de bloei is voorbij, de ooievaars zijn uitgevlogen en nu is het een mooi verstild geheel. In dit deel van de tuin kan altijd gewandeld worden op de gemaaide paden. De tuin aan huis, achter de royale vijvers, is nu echt kleurrijk, met onder meer veel dahlia’s en canna’s.

Ook de tuin van Brigitte Hofman, Achter de Broeken 4, kan worden bezocht. Brigitte heeft royale borders aangelegd met bomen, struiken en planten in de mooiste combinaties. Er is veel te zien en te genieten. In een ander deel van de tuin wordt een voedselbos aangelegd en het is boeiend om te zien hoe dat zich ontwikkelt.

Er zijn veel meer Open Tuinen in de gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Meppel te bezoeken. Kijk voor aanvullende informatie op www.opentuincarrouseldrenthe.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen