Feestelijke wandeling met Gerda Habes op 10 september vanuit de Wijk

Wandelen in het Reestdal.
Wandelen in het Reestdal.
Foto: Gerda Habes

IJhorst/De Wijk – Ter ere van het 12,5-jarig bestaan van de uitvaartonderneming van Gerda Habes wordt zondag 10 september een feestelijke wandeling gehouden. Het beginpunt is De Wijker Hof aan de Julianaweg (begraafplaats) in de Wijk.

Omdat er onderweg een aantal stopplaatsen is waar wat te horen, te zien of te doen is, wordt in groepjes gelopen. Het is volgens Habes een fijne route voor jong en oud en voor iedereen, ook als je niets met haar uitvaartzorg van doen hebt. De wandeling zelf duurt ongeveer drie kwartier, maar inclusief de activiteiten zijn de deelnemers ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Voor kinderen is er een prijsvraag met een klein prijsje. Niet de hele route is rolstoeltoegankelijk, maar de stopplaatsen zijn wel allemaal met de fiets te bereiken. Er kan tussen 13.00 en 14.30 uur worden gestart, na ontvangst met een kopje koffie of thee.

Een fijne band

In de afgelopen 12,5 jaar heeft Gerda Habes veel families mogen begeleiden in een moeilijke periode. Ze voelt zich met de mensen verbonden en in korte tijd is er een fijne band ontstaan. Met dankbaarheid kijkt zij terug op de afgelopen jaren en Gerda vindt het dan ook tijd om het feestelijk te gedenken. De fijne tussenstops tijdens de wandeling verbinden de wandelaars op hun pad.

Het is niet alleen deze wandeling die Gerda organiseert, ze heeft nog meer in petto. De weduwen en weduwnaars die zij heeft bijgestaan, worden uitgenodigd voor een gezamenlijke feestelijke maaltijd in oktober, die in de ‘Wildschutserve’ in De Stapel wordt geserveerd. Op 2 november wordt in samenwerking met de kerk van IJhorst, naast het aansteken van lichtjes voor de overledenen, een lezing gegeven over rouw en verlies.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen