Lezing ‘Fast Food Shake Slow’ in museum De Wemme

Lezing in De Wemme over voedsel.
Lezing in De Wemme over voedsel.
Foto: Foodcurators

Zuidwolde – Ontwerpstudio Foodcurators verzorgt op vrijdagavond 16 juni om 19.00 uur de lezing Fast Food Shake Slow in Museum De Wemme. Deze lezing, die in de koffiekamer van het museum plaatsvindt, is gratis toegankelijk en duurt ongeveer een uur. Er is maar plaats voor 50 personen, daarom is aanmelding verplicht. Dat kan via [email protected] of tijdens de openingsuren per telefoon (0528 373332). De lezing wordt mogelijk gemaakt door Stichting Wiede Wold.

Ontwerpstudio Foodcurators is gespecialiseerd in het bedenken van concepten voor food en de foodsector. In hun projecten vormen streekproducten vaak een dankbaar onderwerp om ontwikkelingen binnen een gebied zichtbaar te maken. Waar traditionele streekproducten terugvallen op historie en traditie, geven de nieuwe streekproducten van Foodcurators originele perspectieven voor de toekomst.

Klein voorproefje

Foodcurators Digna Kosse en Lucas Mullié vertellen over wat zij doen en geven een klein voorproefje van het project dat zij ontwikkelen in het kader van de manifestatie Wiede Wold in 2024, met als thema ‘De toekomst van het platteland’. Daarvoor stellen de ontwerpers zichzelf de vraag: Zouden streekproducten de kloof tussen stad en platteland kunnen verkleinen?

Hoe zien streekproducten uit een veranderende streek eruit? Wat is een authentiek streekproduct, en bestaat authenticiteit wel? En voor wie worden streekproducten eigenlijk gemaakt; voor de inwoners of vooral voor toeristen? De ontwerpen van Foodcurators vragen aandacht voor urgente thema’s die in de toekomst alleen maar groter zullen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen