Ajaan Hijmans geeft lezing in De Wemme over voedsel

Ajaan Hijmans geeft op 4 juni een lezing in De Wemme.
Ajaan Hijmans geeft op 4 juni een lezing in De Wemme.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – In Museum De Wemme in Zuidwolde staat de maaltijd dit seizoen centraal. De toekomst van het platteland gaat volgens de samenstellers van de expositie ‘Aan tafel’ ook over voeding. „Het platteland is immers dé plek waar een groot deel van ons voedsel verbouwd wordt. Wat aten we toen, wat eten we nu en wat gaan we in de toekomst eten?”

Wie nieuwsgierig is geworden kan een bezoek aan De Wemme combineren met een van de twee lezingen die over voeding plaatsvinden. Op zondagmiddag 4 juni om 14.00 uur komt Ajaan Hijmans van Kairos uit Zuidwolde vertellen over Directzaai, regeneratieve landbouw- en voedselsystemen met de boer, bodem en (bio)diversiteit als basis. Daarnaast verbouwt Kairos sinds 2020 Camelina Sativa (de Nederlandse naam is Huttentut). Van de zaden wordt olie geperst, die rijk is aan Omega 3 en 6 vetzuren en ook nog eens heerlijk smaakt.

Streekproducten

Dan is er op vrijdagavond 16 juni om 19.00 uur nog een lezing van Digna Kosse en Lucas Mullié. Deze heeft als titel ‘fast-food-shake-slow’ en gaat over de toekomst van streekproducten op het platteland vanuit een ontwerpende blik. Hun verhaal gaat over alles wat er komt kijken bij het samenstellen van een maaltijd en sluit aan bij zaken die in De Wolden spelen. Ze laten ook wat proeven.

Voor beide lezingen wordt aangeraden te reserveren. Er kunnen maar 50 mensen in de koffiekamer van De Wemme. De lezingen duren ongeveer 1 uur. Reserveren kan via [email protected] of tijdens de openingsuren van het museum via 0528-373332.

Info: www.dewemme.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen