Elfde Ruiner Scheperwandeltocht is op 10 juni

Michiel Poelenije met zijn schapen.
Michiel Poelenije met zijn schapen.
Foto: Andries de la Lande Cremer

Ruinen –  Vanuit Ruinen wordt op 10 juni alweer de elfde Ruiner Scheperwandeltocht gehouden. Een mooie wandeltocht met dit jaar weer vernieuwde en afwisselende routes in de omgeving van Ruinen. De routes gaan over heide, door bos en over velden. Wandelaars kunnen genieten van de prachtige natuur in en rondom de Heerlijkheid Ruinen. Verder weer de mogelijkheid om de scheper (schaapherder) te ontmoeten met de kudde.

Er kan worden gekozen uit vier afstanden: 25 kilometer met start tussen 8.00 en 10.00 uur, 15 kilometer met start tussen 8.00 en 12.00 uur, 10 kilometer met start tussen 8.00 en 13.00 uur en 5 kilometer met start tussen 8.00 en 13.00 uur. De start- en finishlocatie is ook dit jaar weer Hotel Kuik aan de Brink. Bij aanvang van de tocht staat hier de koffie klaar en na afloop kunnen hier de beentjes tot rust komen onder het genot van een heerlijke versnapering.

Tijdens de wandeling zijn er diverse rustgelegenheden. De route is voorzien van pijlen, maar er wordt ook een routebeschrijving verstrekt

Reacties

Cookieinstellingen