Openluchtdienst Pinksteren in de Baete in Ruinen

Openluchttheater Ruinen.
Openluchttheater Ruinen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – In het openluchttheater de Baete in Ruinen wordt zondag 28 mei om 10.00 uur een gezamenlijke pinksterkerkdienst gehouden. Samenwerkende kerken zijn die van IJhorst en de Wijk, Koekange, Ruinerwold Blijdenstein, Ruinerwold de Kapel, Berghuizen en Ruinen.

De voorgangers van deze kerken leiden samen de dienst. Het thema is Geest-RIJKeR, een woordspeling op de naam van het overleg van deze regiokerken ‘RIJKeR’ en natuurlijk de Geest van Pinksteren. De samenzang in deze dienst wordt begeleid door muzikanten van vereniging de Bergklanken uit Ruinerwold.

Het openluchttheater ligt aan de rand van het voetbalterrein. Fiets, auto en wandelwagen vinden gemakkelijk een plek bij sporthal de Marse aan de Harm Smeengestraat 54 of achter de voetbalvelden aan de Wolvenweg 10. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een bak koffie of thee en natuurlijk is er ook aan frisse drank gedacht.

De kerken willen we samen vieren dat de Geest in het spoor van Pasen grenzen doorbreekt en mensen verbindt. Mocht het weer zo tegenvallen, dat de dienst niet buiten plaats kan vinden, dan is de Mariakerk aan de Brink de reservelocatie.

Reacties

Cookieinstellingen