Reestmarkt rond de Reestkerk in Oud-Avereest

Foto:

Oud-Avereest – Na de zeer succesvolle Paasmarkt rond de Reestkerk in 2022 met vele honderden bezoekers, komt er een vervolg op zaterdag 3 juni. De markt wordt gehouden op het terrein rond de Reestkerk te Oud Avereest van 11.00 tot 17.00 uur.

Rond de kerk staan vele kramen met streekproducten, eigengemaakte sieraden, tassen, woonaccessoires en planten, Verder is er een stand met gegrild boerderijvlees en een ijskar met boerderij-ijs.

Dit jaar bestaat de andere helft van de kramen uit een kunstmarkt met werken van diverse kunstenaars. Enkele van hen, zoals Roelie Rumscheidt en Harry Soepenberg, hebben al eens in de Reestkamer geƫxposeerd, daarnaast komen er vele nieuwe exposanten.

Microsoop

Voor de kinderen worden diverse natuuractiviteiten georganiseerd, die zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Het gaat dan om parfum of een natuurschilderij maken en kleine beestjes zoeken, die bekeken kunnen worden door een microscoop. Verder zijn er verschillende kunst-workshops voor kinderen.

Voor de liefhebbers zijn er om 13.30 uur en 15.00 uur wandelingen van een klein uur in het Reestdal, verzorgd door gidsen van Landschap Overijssel. Aan de inwendige mens is uiteraard gedacht want de gastvrouwen van de Reestkerk serveren broodjes en drankjes.

Reacties

Cookieinstellingen