Soultime in de Ruiner Mariakerk biedt ontmoeting met spirit

Runiek treedt op in de Mariakerk.
Runiek treedt op in de Mariakerk.
Foto: Eigen foto

Ruinen – In de Mariakerk vindt zondag 14 mei voor de tweede keer Soultime plaats. Dominee Mark Boersma hoopt deze ‘ontmoeting met spirit’ zo’n vijf keer per jaar te organiseren. De aftrap was op 5 maart.

Komende zondag komt de eigen muziekgroep Runiek vanaf 15.00 uur zingen, tevens komen Cor en Toos Tuinstra vanuit Gieten en is er De engel van Ruinen. Wat Boersma betreft is een bijeenkomst in een losse vorm, met veel ruimte voor ontmoeting en creatieve werkvormen.

Runiek bestaat sinds de zomer van 2022 en is een muziek- en zanggroep, die graag wil bijdragen aan vernieuwing en verjonging in de Mariakerk. ‘We richten ons daarom op nieuwer en ander repertoire dan hier tot nog toe gebruikelijk. Bijvoorbeeld liederen van Opwekking, Sela, Iona, Taizé en eigen nummers’, laat de groep weten. De naam RUNIEK is een samenstelling van ‘Ruinen’ en ‘Uniek’. Momenteel bestaat de groep uit de volgende personen: Elly te Hennepe  sopraan (zang); Geeske Lucardie sopraan (zang); Marije Effing alt (zang) en tenorsaxofoon; Rosalie Vrijhof alt (zang), fluit, piano, percussie, muzikaal leider; Maarten ten Zijthoff tenor (zang), piano, gitaar; Mark Boersma tenor (zang) en gitaar; Chris te Hennepe bas (zang) en cornet; Paul Effing drums en Arno Laros op keyboard.

Reacties

Cookieinstellingen