Boerendrokte in Ruinerwold: krijgt vrouw Karsten een ander bed?

Vrouw Karsten heeft moeite om uit de beddestee te komen.
Vrouw Karsten heeft moeite om uit de beddestee te komen.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Ruinerwold- De eerste Boerendrokte van dit seizoen bij museumboerderij De Karstenhoeve vindt plaats op zaterdag 20 mei. Van 11.00 tot 16.00 uur gaat iedereen in- en rond de hoeve honderd jaar terug in de tijd. Publiek kan een kijkje nemen in het leven van de rijke boerenfamilie Karsten.

De vrijwillige cast is gehuld in aangepaste kledij en brengt het boerenleven van weleer weer tot leven. Op 20 mei is het een bijzondere dag voor boer en vrouw Karsten. Het zou zo maar kunnen dat ze in het bezit zijn van een zeer waardevol schilderij. Om precies te weten hoeveel het waard is, komt er een bekende taxateur op bezoek. Ze rekenen zich al rijker dan ze al zijn, maar of dat echt zo is?

Uit de bedstee komen

En dan hebben ze ook nog een afspraak met een timmerman. Vrouw Karsten heeft steeds meer moeite om uit de bedstee te komen, het wordt zo langzamerhand al een hele klim. De timmerman zal kijken of het mogelijk is om iets te verbouwen, maar dat mag natuurlijk niet te veel kosten.

In het achterhuis en op het erf vinden de dagelijkse beslommeringen plaats. De knechten zijn druk met het hooien, dat moet allemaal op de karre, de meiden zijn aan het poetsen en ragen. De boerschoele, de slager, de negotieman, van alles komt voorbij. En dan heeft die arme tbc-patiƫnt ook nog een bijkomend probleempje waar hijzelf al een oplossing voor heeft maar of dat in goede aarde valt?

Reacties

Cookieinstellingen