Sfeervol Diever zit bomvol muziek, straattheater en activiteiten

Sfeervol Diever keert terug.
Sfeervol Diever keert terug.
Foto:

Diever – Tijdens de negende editie van Sfeervol Diever openen 35 ondernemers tussen 18.00 en 22.00 uur de deuren. De avond met veel levendigheid in de straten en op de Brink vindt plaats op zaterdag 10 december.

Er is die avond straattheater, muziek en de ondernemers bieden van alles met de nadruk op laten zien en beleven. Ook zijn er demonstraties en workshops, proeverijen. De hele avond rijdt er een treintje door Diever, die langs alle bezienswaardige plekken komt.

Muziek

Burgemeester Rikus Jager opent het evenement bij Jan Thijs Seinenhof aan De Wijert samen met de Midwinterhoornblazers. Op verschillende plekken in het dorp spelen de Blaoskapel de Zendestriekers en de Hoogeveense Harmonie. De Heeren van Diever zingen bij Jan Thijs Seinenhof en Brassband Advendo speelt in de Kruiskerk. Op het terras van Eethuis ’t Keernpunt treedt popkoor JICI POP op.

In het paviljoen op de Brink staan agrarische ondernemers uit de gemeente. Woon, kleding & cadeauwinkel In den Uylenbal houdt samen met kapsalon Hair to Day een modeshow. De eerste ronde is om 19 uur, de tweede ronde om 19.45 uur en de laatste om 20.30 uur.

Barbecue

Bij Aangenaam Olde Horst/Aangenaam Catering aan de Hoofdstraat houdt Serge Bierhuizen een barbecuewedstrijd. Een vakjury beoordeelt de BBQ-prestaties over twee ronden en de winnaar wordt de ‘BurgeRmeester van Westerveld 2022’. Naast de oliebollenkraam aan de Hoofdstraat, vlakbij supermarkt PLUS, is een Kidsplein met activiteiten. Bij Kleijberg Tweewielercentrum kunnen kinderen sneeuwbollen maken en stickers met hun naam erop.

“We zijn extra blij om Sfeervol Diever, na twee jaar afwezigheid, opnieuw te kunnen organiseren, zodat we mensen kunnen laten genieten van wat ons dorp te bieden hebben”, zegt Jolanda Slager, lid van het Organisatiecomité. “Tijdens de eerdere edities van Sfeervol Diever was het druk in het dorp. We weten dat het evenement die avond niet alleen mensen uit Diever trekt. Ook uit de ons omringende kernen van Westerveld en uit Hoogeveen, Meppel, Steenwijk en Smilde komen mensen naar Sfeervol Diever. Ons dorp heeft grote aantrekkingskracht en daar zijn we trots op.”

Foto: Marius Visser

Reacties

Cookieinstellingen