Midwinterhoornwandeling door het Reestdal

De midwinterhoorn klinkt in het Reestdal.
De midwinterhoorn klinkt in het Reestdal.
Foto: Eigen foto

Oud-Avereest – Vanaf bezoekerscentrum De Wheem klinken zondag 11 december midwinterhoorns door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde en de midwinterhoornblazers uit Hardenberg blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten de aanwezigen genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens een winterwandeling.

Er zijn twee verschillende routes uitgezet: een korte en een lange route. Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt deelnemers aan de wandeling door het Reestdal. Voor of na de wandeling kan iedereen bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een kop soep, een warme rookworst en een glas Glühwein of warme chocomelk en knieperties. Er is een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag.

Starttijd en Kosten

Starten kan op deze dag bij de Wheem tussen 11.00 en 15.00 uur (lange wandeling tot 14.00 uur). De kosten zijn € 5, – per persoon, kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis mee. Wie donateur is van Landschap Overijssel (plus gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan is deelname gratis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen