Wandelvierdaagses in Ruinen en Zuidwolde komen eraan

Wandelvierdaagse.
Foto: Artizzl Media

Ruinen/Zuidwolde – De maand mei is een mooi moment om de wandelvierdaagse te organiseren. In Ruinen en Zuidwolde zijn ze daar alweer druk mee bezig.

Voor Ruinen is het de vijfde editie en de eerste avond is op dinsdag 10 mei. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen is uitgenodigd om de wandelaars bij de start een hart onder de riem te steken. De start is zoals voor corona bekend was bij Buitencentrum De Poort. Gedurende vier avonden ‘ontdekken’ de deelnemers de mooie omgeving van Ruinen.

In Zuidwolde wandelen ze een week later. De start is weer op verschillende locaties. De eerste avond wordt op 17 mei gestart bij De Boerhoorn, de tweede avond bij de Steenbergerhoeve, de derde avond bij het dorpshuis in Fort en de vierde avond bij zwembad de Waterlelie. Start is steeds tussen 18.00 en 19.00 uur. De te wandelen afstanden zijn weer 5 en 10 kilometer. Er kan ook voor worden gekozen om één, twee of drie avonden mee te lopen. De routes gaan onder meer door de mooie natuur rond de dorpen en zijn voor een deel onverhard. Op vrijdag is er een feestelijke intocht in Zuidwolde.  De laatste avond is er ook een alternatieve rolstoelroute. Die vrijdag starten de 10-kilometer-wandelaars om 17.30 uur en de rest om 18.30 uur. Om 20.00 uur wordt iedereen dan feestelijk binnengehaald met muziekvereniging Woudklank.

Reacties

Cookieinstellingen