Insectenpotten maken in het Dwingelderveld

Veel te doen bij het Bezoekerscentrum.
Foto: Andries de la Lande Cremer

Ruinen – Kinderen en volwassenen kunnen de komende weken hun energie kwijt in Nationaal Park Dwingelderveld. Vrijwel dagelijks zijn er activiteiten te doen bij het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen.

Kinderen en hun ouders gaan op pad met een speurtocht, nemen een modderbad in de speelnatuur of melden zich aan voor een OERRR natuurontdektocht die op maandagen staan gepland.  Op donderdagen kunnen gezinnen een picknicktafel huren waaraan ze een insectenpot maken die ze thuis in hun eigen tuin kunnen ophangen. Voor de ontdektochten en excursies is vooraf aanmelden nodig en kan via de website van Natuurmonumenten www.nm.nl/bcdwingelderveld. Voor het huren van een picknicktafel op donderdag zijn er verschillende starttijden en kan er gereserveerd worden door te bellen naar het bezoekerscentrum 0522 – 472951.

Corona

Na een tijd gesloten te zijn geweest in verband met de maatregelen tegen corona, is bezoekerscentrum Dwingelderveld nu weer geopend. Van dinsdag tot en met zondag bekijken bezoekers de expositie, vinden er informatie over wandel- en fietsroutes en geeft de medewerker van Natuurmonumenten informatie over het grote natte heidegebied. Daarnaast zijn er ook vleermuisexcursies, ochtendwandelingen en reeëntochten. Vooraf aanmelden is nodig.

 

Reacties