BLINK laat kunstzinnigen stralen in de Plataan

Prachtige uitvoering bij BLINK.
Prachtige uitvoering bij BLINK.
Foto:

Meppel – Een prachtige kakofonie van kleuren, geluiden en beweging op zaterdag 9 maart bij BLINK Kunstcollectief. Uit alle lokalen klonk muziek, er werd gedanst, gezongen, getrommeld, geschilderd en gefotografeerd. Alles onder het motto: binnenlopen, ontdekken, ervaren, meedoen. Een “open dag: nieuwe stijl” door docenten en leerlingen van BLINK.

In twee rondes konden jong en oud rondkijken, vragen stellen, uitproberen en oefenen voor twee spetterende presentaties die aansluitend plaatsvonden in de theaterzaal van De Plataan. Zo zat er twee keer een groot orkest, bestaande uit leerlingen en docenten van BLINK én een solistenrol voor de nieuwkomers, die met hun pas geleerde noten bijdroegen aan het swingende geheel. Een professionele band, gevormd door docenten, begeleidde een gemengd koor waarin alle leeftijden verenigd waren in een nummer van Hannah Mae en Metejoor.

Ervaren dansers

Tot slot was het podium voor de grote slagwerkgroep, die met hun swingende ritmes de kersverse én de ervaren dansers opzweepten en een grandioos optreden neerzetten. Het beeldende werk dat tijdens de workshoprondes was gemaakt flankeerde het toneel. Voor veel jonge kunstenaars was zo hun allereerste expositie een feit. Docenten en leerlingen lieten zien waar ze goed in zijn. Het publiek zong, klapte en swingde mee en genoot zichtbaar. Nieuwelingen van alle leeftijden ervoeren wat kunst met een mens kan doen.
BLINK biedt een groot aantal cursussen muziek, dans, beeldende kunst en theater aan op diverse locaties. Het collectief, bestaande uit zo’n 35 kunstvakdocenten met elk een zelfstandige lespraktijk, wordt door de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Westerveld financieel ondersteund.

www.blinkkunstcollectief.nl

Foto: Wout Nooitgedagt

Prachtige uitvoering Blink.

 

Over BLINK Kunstcollectief
Zo’n 35 kunstvakdocenten die werkzaam waren voor Scala hebben, na beëindiging van het kunstencentrum, de handen ineen geslagen om het kunst- en cultuuraanbod in de regio overeind te houden. De oprichting van BLINK Kunstcollectief was al snel een feit. In De Meenthe in Steenwijk, in de Plataan in Meppel en in de vele dorpskernen van Steenwijkerland en Westerveld geven de kunstvakdocenten lessen en cursussen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook de vele muziekverenigingen in het werkgebied blijven hun lessen toevertrouwen aan docenten van BLINK.
 
Kinderen jongeren en volwassenen ontdekken hun talent, delen het plezier van kunst maken samen en krijgen de kans om uit te blinken.
De kunstvakdocenten van BLINK hebben elk hun eigen lespraktijk, maar door samen te werken ontstaat er een rijk aanbod. Op de website vind je alle mogelijkheden muziekinstrumenten waar je les in kunt krijgen, de beeldende- en theatercursussen en vele soorten dansles op verschillende locaties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen